Det kan gjerne være litt duvende/dynete terreng, så det blir mye temposkifte og endringer, for det er jo gjerne sånn det er når du er ute i skogen og kjører et terrengritt.
Det er veldig slitsomt, men også veldig gøy. Så kan du velge om du vil kjøre ned igjen den samme veien, eller om du vil finne deg en ny bakke som går videre inn i skogen.
I Rittklar sesong 1 snakket vi om anaerob terskel, melkesyreverdier, osv. Når du kjører stiintervaller som dette, er det vanskelig å ta hensyn til pulsen og terskelen. Det blir på en måte bare bånn gass for å komme opp bakken. Det er greit å ikke gjøre intervallene alt for lange: hold deg til fire-fem minutter, og gjenta det fire-fem ganger. Kjør så rolig ned to minutter mellom hvert intervall.
Sørg for å ha god restitusjonstid etter økta, for dette er knallhard trening. De nye pulsklokkene har gjerne en restitusjonsrådgiver, så etter at du har kjørt mange økter og pulsklokka har lært deg å kjenne, etterhvert som den har blitt kjent med pulssonene dine (disse kan du programmere inn), så kan klokka gi en god pekepinn på hvor lang restitusjonstid du trenger etter en hard intervalløkt.
Denne treningsformen gir resultater, men kun om du begynner i god tid før rittene du skal delta i. Dersom det er ritt lørdag, er det nok lurt å kun gjennomføre en kort intervalløkt på onsdagen i forkant.
Se alle episodene av Rittklar her.
RITTKLAR
Det er mye tid og frustrasjon å spare i forkant av, under og etter konkurranser. Rittklar gir råd til ambisiøse syklister, enten de er nybegynnere eller på elitenivå. Serien tar for seg temaer som trening, teknikk, reparasjoner og forberedelser til ritt.