Rye klar for 3-dagers UCI og Norgescup

Rye terrengsykkelfestival er runde 3 til 5 i Norgescupen, samt at rittene har UCI-status.

Sist oppdatert: 24. april 2017 kl 07.18
Rye terrengsykkelfestival er tredje til femte runde i Norgescup rundbane og kjøres som etapperitt med UCI-status fra 5. til 7. mai. Foto: Line Møller
Rye terrengsykkelfestival er tredje til femte runde i Norgescup rundbane og kjøres som etapperitt med UCI-status fra 5. til 7. mai. Foto: Line Møller
Lesetid: 3 minutter

Det kjøres som tidligere år tre ritt i løpet av de tre dagene, med tempo fredag 5. mai, rundbane lørdag 6. mai og kortbaneritt søndag 7. mai. Mandag 24. april klokka 23:59 er siste frist for ordinær påmelding til Ryes årlige terrengsykkelfestival.

Sterkt internasjonalt felt
Med UCI-status kommer det også en rekke internasjonale deltakere. Så langt har rittet del­ta­ge­re fra Bel­gia, Est­land, Island, Sve­ri­ge, Fin­land, Tysk­land, Sveits, Por­tu­gal, Neder­land og Ita­lia i tillegg til Norge.

I kvin­ne­nes elite­klas­se stil­ler blant annet Alex­andra Engen fra Sve­ri­ge, og på herre­si­den kom­mer Mario Cos­ta fra Por­tu­gal. Begge ligger høyt på UCI-ran­kin­gen.

Slik gikk det i 2016: Tette oppgjør 

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug NC7 Rye Bengt Ove Sannes 1000x1390
Petter Fagerhaug i fint driv under rundbanerittet i fjor. Foto: Bengt Ove Sannes

Petter Fagerhaug i fint driv under rundbanerittet i fjor. Foto: Bengt Ove Sannes

Tre ritt med ulik karakter
Temporittet er åpent for 15/16-årsklassene og UCI/Norgescupryttere i junior og seniorklassene. Løypa er kort og rittet belønner de som har teknikken og hurtigheten på plass, samt at det gis bonussekunder til de raskeste som vil telle videre i etapperittet.

Lørdagens rundbaneritt er åpent for alle fra 6 år og eldre, med distanser og løypeprofiler tilpasset aldersklassene.

Søndagens kortbaneritt er et format som også premierer hurtighet, men med en mindre teknisk løype enn temporittet på fredag. Også her deles det ut bonussekunder ved hver runding.  

– Kortbaneritt har kortere løype, færre høydemeter, og er enklere teknisk enn rundbane. Dermed blir det mindre spredning mellom rytterne og mer skulder-ved-skulder kjemping, forklarer rittlederen.

annonse

Les også: Slik blir Norgescupen 2017 

Bedre løyper
I fjor kjørte Ryes dugnadsgjeng på over 40 tonn med grus i traséene. Også i år hard et blitt lagt ned en stor jobb med løypene.

– I år har vi fortsatt arbeidet med løypene. I den lange rundbaneløypa (rød) fletter vi inn et ekstra stiparti som erstatning for en litt rufsete utforkjøring på steinete kjerrevei. Det blir mer moro og færre punkteringer, forteller løypesjef Tord Bern Hansen. 

Han understreker at det likevel ikke blir noe grusbankeritt.

– På et strekk som brukes både av blå løype, kortbanen og tempo, har vi erstattet litt grus med fin flytsti. For de dris­tige har vi fort­satt A-lin­jer med hopp, gap og dropp som utford­rer både fer­dig­he­ter og mot, så det er noe for alle.

For de som vil testkjøre traséene er det nå fritt fram.

– Løypene er klare, og vi ønsker dere velkommen til prøvekjøring, men ta hensyn til turgåere, naboer og de som jobber dugnad, sier Bern Hansen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Rye Terrengfestival 2015 - Magnus Cederholm 1400x933
Løypene til årets utgave av Rye terrengsykkelfestival er ferdig merket og kan prøvekjøres. Foto: Magnus Cederholm

Løypene til årets utgave av Rye terrengsykkelfestival er ferdig merket og kan prøvekjøres. Foto: Magnus Cederholm

Publisert 24. april 2017 kl 07.18
Sist oppdatert 24. april 2017 kl 07.18
annonse

Relaterte artikler

annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen