Førstkommende lørdag kjøres første dugnad i den nye traséen til Terrengsykkelrittet 2016. Deretter går det i ett fram til rittet 28. mai.
– Det blir dugnader hver lørdag fra og med denne uken og helt fram til rittet arrangeres, sier Bjørn Enoksen i NOTS.
Han er prosjektleder i Skullerudstiene/ Pioneren, som er NOTS stiprosjekt i Østmarka. Nå er Enoksen også engasjert av Terrengsykkelrittet for å bidra med kunnskap og innspill til hvordan rittet best kan bruke terrenget og stiene i området slik at rittet blir mer bærekraftig og slitasjen på terrenget reduseres også under så våte forhold som det var i fjor. Det gjør at deler av traséen må legges om, og der gjenstår det en del arbeid før løypa er rittklar.
Les også: Kommentar – Positivt tross alt Terrengsykkelrittet
Saken fortsetter under
NOTS har god rutine på dugnad, og fra lørdag gyves det løs på Terrensykkelrittløypa 2016. Foto: NOTS Oslo og Omegn
Ikke bare slit
Arrangøren er også opptatt av at dugnadene skal være sosiale og lystbetonte, og legger opp til grilling så langt det er praktisk å få til med resten av oppgavene. Noen ganger vil det også være muligheter for å sykle i forbindelse med dugnadene.
– Generelt sett vil vi gå ut til fots og det blir da grilling, men enkelte ganger inkluderer vi litt sykling, og folk må da ha med egen matpakke, sier Enoksen, og legger til at det også vil vanke noen påskjønnelser til ivrige deltakere.
– I samarbeid med Fri Flyt samler vi inn premier som takk for innsatsen. Premieliste og opplegg kommer vi tilbake til snarlig, men dette er en fortsettelse fra i fjor og alle dugnadstimer så langt et bokførte.
Se bildene fra Terrengsykkelrittet 2015
Aktivitet hele uka
– Dugnadene annonseres som arrangement på vår Facebook-gruppe, og for logistikkens skyld er det viktig at folk som kommer melder seg på via denne gruppa, sier Enoksen.
Han er avhengig av å vite hvor mange hender han kan forvente seg til hver av dugnadene, slik at oppgavene og aktivitetene kan planlegges, koordineres og fordeles best mulig. Derfor blir dugnadene annonsert som arrangement på Facebook-gruppa til NOTS, og interesserte kan melde seg på.
Dugnadsprosjektet er imidlertid ikke begrenset til lørdagene, så de som har tid til rådighet i løpet av uka kan gjerne bistå NOTS på dagtid i løpet av uka.
– NOTS stibyggerlag kommer til å være ute i felten mer eller mindre hver ukedag på dagtid, og folk som vil bidra med dugnadshjelp utenom lørdagsdugnadene kan kontakte NOTS på mail, styret.oslo@nots.no, eller ringe meg som er prosjektleder på 92068360, sier Enoksen.
Feirer Skullerudprosjektet med stibyggercamp
Enoksen legger også til at Skullerudprosjektet, som har fått til sammen nesten en million kroner i prosjektmidler så langt, nå nærmer seg slutten på det som er planlagt innenfor dette budsjettet og disse rammene.
Prosjektet vil bli avsluttet med en stibyggercamp i samarbeid med sentralstyret i NOTS. Denne campen er lagt til helga 17-19 juni, og vil by på både sykling og stibygging, forteller han.
Stiprosjektet Pioneren i Østmarka har gjort stiene mer robuste for økt trafikk og flere brukergrupper. Foto: NOTS Oslo og Omegn