– Vi har lest mye tilbakemeldinger på Terrengsykkel-forumet, og tatt hensyn til mye av det.

Terrengsykkel har snakket med løypelegger Bjørn Ballangrud om årets Ultrabirken-løype.

Sist oppdatert: 9. august 2017 kl 09.14
Terrengsykkel har fått rapporten fra årets løype til UltraBirken. Mer av alt som er gøy, lover løypestikkerne. Foto: Snorre Veggan
Terrengsykkel har fått rapporten fra årets løype til UltraBirken. Mer av alt som er gøy, lover løypestikkerne. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

Løypetraséen i UltraBirken er ny hvert år, både for å redusere slitasjen på terrenget og for å gi deltakerne nye utfordringer hver gang. Terrengsykkel har snakket med Bjørn Ballangrud, som er en av løypestikkerne til årets trasé.

Starten går også i år på Pellestova, og målgang er som alltid ved Håkons Hall i Lillehammer. Mellom de to punktene venter røfflig 100 til 110 kilometer nystukket UltraBirk-løype. Sammenlignet med tidligere års traseer er det i år en større andel av sti, og siste stiparti avsluttes kun noen kilometer før mål. Dessuten skal rytterne en snartur innom Hafjell Bike Park.

Se stor bildereportasje fra UltraBirken 2016 

Saken fortsetter under

UB tåke - Kippernes 1200x800
Årets løype vil by på både kjente og nye stipartier. Foto: Kristoffer Kippernes

Årets løype vil by på både kjente og nye stipartier. Foto: Kristoffer Kippernes

UltraBirken arrangeres i år lørdag 26.august. Løypekart, GPS-filer og flere detaljer kommer når løypa slippes formelt mandag 21.august – følg med!

Mye flyt og teknisk sti, lite grus og dytting
Utforlandslagstreneren, som til daglig er trener for sykkellinja på NTG Lillehammer, har stukket løypa sammen med Lars Stensløkken, som også er trenerkollega på NTG. Begge er ivrige terrengsyklister med sans for både flyt og fart så vel som grov sti og tekniske utfordringer. Det bærer løypa preg av.

– Vi har lest mye tilbakemeldinger på Terrengsykkel-forumet, og tatt hensyn til mye av det. Som ivrige stisyklister har vi hatt fokus på å finne stier som vi selv synes er morsomme å sykle. Vi mener selv at vi har funnet en fin kombinasjon av artige flytstier, teknisk utfordrende partier og nødvendige transportpartier hvor man kan ta til seg mat og drikke. Vi synes det er kjedelig å dytte sykkel, så vi har i størst mulig grad unngått partier som ikke kan sykles, sier Ballangrud, og legger til at de på gjennomsyklingen hadde totalt 40 meter sykkeldytting.

Slik gikk UltraBirken 2016: Seier til Elisabeth Sveum og Søren Nissen
Sveum vant UltraBirken  
Nissen vant UltraBirken 

Saken fortsetter under

 
Søren Nissen - UB - Kristoffer Kippernes 1200x800
Søren Nissen vant UltraBirken 2016. Foto: Kristoffer Kippernes

Søren Nissen vant UltraBirken 2016. Foto: Kristoffer Kippernes

Tar høyde for nedbør
Samtidig har løypestikkerne tatt hensyn til at løypa skal sykles av flere hundre ryttere med ulike ferdigheter og ambisjoner, og at det muligens blir våte forhold også i år.

– Vi har vært veldig opptatt av er å unngå stier som er spesielt utsatt for slitasje ved nedbør etter en del negative tilbakemeldinger i fjor, og Birken-ledelsen har hatt tett dialog med NOTS og naturvernorganisasjoner for å unngå bruk av konfliktområder, forteller Ballangrud.

Les også: Alle Birken-rittene på lørdag 

Ballangrud antyder også at det er muligheter for at stisykkelrittet får TV-dekning, ettersom UltraBirken i år arrangeres på samme dag som det ordinære Birkebeinerrittet. I fjor var det Lars Ragnar Manengen og Aksel Selmer som stakk løypa. 

Publisert 9. august 2017 kl 09.14
Sist oppdatert 9. august 2017 kl 09.14
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen