EVOCs Trail-sekk har lav egenvekt og rominndeling som gjør det lett å holde styr på verktøy og annet sekkeinnhold. Den lette ryggplata er sertifisert til beskyttelsesnivå 2.
Evoc Trail Pro 16 har EVOCs unike, brede magebelte og en lett ryggbeskytter med høy beskyttelsesgrad. Trail 16 kommer i to rygglengder. Vi har testet S/M-varianten, men burde sikkert hatt den lengre varianten L/XL. Det har uansett ikke påvirket vurderingen i denne testen.
I en tidligere versjon av denne testen stod det at den lette beskyttelsesplata til EVOC ikke beskytter like godt som platene i de to andre sekkene. Dette viser seg å være feil. Tyske Tüv har gitt EVOCs lette plate høyeste sikkerhetssertifisering for ryggbeskyttelse til bruk på motorsykkel eller lignende. Dette betyr at EVOCs superlette plate beskytter deg bedre mot harde slag enn den tilsynelatende mer robuste platen i USWE-sekken.
Hovedrommet på EVOC-sekken er stort og har en egen lomme til ryggskinne og vannblære. Denne lommen har en stram strikk og en grunn nettinglomme for å holde tank og beskytter separat. Inne i hovedrommet er det også en liten nettinglomme med nøkkelklips.
Lokket til hovedrommet har et større ytterrom. Her er det seks nettinglommer som kan brukes til å organisere verktøy, reserveslange osv. Et eget, foret rom øverst på sekken egner seg til oppbevaring av mobilen. Dette er tynnere foret enn tilsvarende rom på de andre to sekkene.
Ytterrommet på EVOC-sekken er ganske kort og trangt. Har du en litt større pumpe, slik som testvinneren fra Fabric vil du måtte stappe den diagonalt nedi her. Utenom nettinglommene. Rommet lar seg ikke utvide på noen måte. Sekken har heller ikke noe elastisk ytterrom slik de to andre sekkene her har.
To faste løkker på sekkefronten egner seg til å stroppe fast en hjelm.
EVOC er kjent for sine magebelter. Dette er elastisk og har kraftig borrelås slik at du virkelig stramme sekken inn mot ryggen.
På Trail-sekken er det store rom på begge hoftene. I det ene finner vi regntrekket. Dette er tett og fint, men av en eller annen grunn laget i en kamuflerende lysebrun farge. Havner du i nød på fjellet er det fornuftig med et regntrekk i fluoriserende farge. Med EVOC-sekken får du håpe helikopteret har varmesøkende teknologi. Regntrekket har til gjengjeld egne vinger for også å beskytte sekkens hoftelommer.
Hoftelommene er store og har glidelås, men de er nesten så store at ting forsvinner litt inn i dem. Lommene fortsetter fra hoftene og inn på baksiden av sekken. Vi måtte ved et par anledninger gi opp å finne innhold i en av disse lommene mens vi satt på sykkelen.
Det kraftige hoftebeltet på EVOC sine sekker er noens favorittegenskap med disse sekkene. Vi synes at kombinasjonen elastikk, kraftig borrelås og stor plastklips er i overkant mye foran magen. Å ta av og på sekken blir en litt omstendelig operasjon, uten at vi opplever at sekken sitter vesentlig bedre på ryggen enn de to andre her.
Hvis noe så er ryggstykket på EVOC Trail 16 ganske flatt og dårlig ventilert. Dette kombineres med en ryggbeskytter som er helt stiv og som brekker ganske lett hvis den bøyes på. Vi opplever ikke at sekken følger ryggens krumning og bevegelser på en topp måte.
Den lette ryggplata er til gjengjeld sertifisert til beskyttelsesnivå 2 av Tüv noe som tilsier at den beskytter mot hardere slag enn den tyngre og mer føyelige plata i USWE-sekken.
Det er imponerende at EVOC har klart å lage en ryggplate som demper slag så godt med så lav vekt. At du kan få ny plate hvis den går i stykker kan gjøre ulempen med at den er skjør mindre aktuell.
Vi savner også elastisk ytterrom og stropper for å feste knebeskyttere og tilsvarende. Sekken lar seg ikke utvide på noe vis hvis du skulle ønske å ta av deg en jakke underveis må du ha beregnet plass til denne i et av hovedrommene på forhånd. Et nettingrom utenpå sekken hadde vært kjærkomment.
EVOC Trail Pro 16 er en lett sekk med spesielt store hoftelommer og stramt hoftebelte. Ryggbeskytteren er skjør, selv om den er sertifisert til å beskytte på nivå 2 i Tüvs sertifisering av ryggbeskyttere til motorsykling, altså mot vesentlig hardere slag enn beskyttere på nivå 1.
Den i USWE er sertifisert på nivå 1, mens den i Camelbak-sekken også er sertifisert til nivå 2.
EVOC tilbyr også gratis krasj-bytte for ryggbeskytteren hvis du ødelegger den.
Sekken leveres uten drikkeblære og er krevende å pakke nødvendig utstyr i. Prisen er mye høyere enn de to andre her, noe vi mener sekkens funksjoner og kvalitet ikke helt forsvarer.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.