Få ting kan endre sykkelopplevelsen så mye som kontaktpunktene mellom deg og sykkelen.
Det er dermed glupt å legge litt ekstra oppmerksomhet til ting såpass små og tilsynelatende ubetydelige ting som holker.
Det er bøtter og spann med holker på markedet, og vi har tidligere ropt hurra for holker som ESI og Lizard Skins. Det er allikevel mye positivt med holker som kan tas av og på via en kjapp tvist av en unbrako, og TMR har funnet en ekstra inngangsvinkel som er verdt å se på.
Les også: Ti tips til en raskere Birkensykkel
Før tilpasning: Tilsynelatende glatte, tynne og lite komfortable.
Deres Imprint er ved første øyekast noe glatte greier som ikke har stort for seg, i hverken støtabsorbering eller grep. Men det er frem til et glass kokende vann tilsettes, og et godt, fast grep. Holkene er formbare, og lager en temmelig nøyaktig form av hånden. Ved å koke opp litt vann, helle i et glass, og ha et glass kaldt vann ved siden av, er du klar for prosessen.
Holken går i det varme vannet i et minutt eller to, kjøles så raskt i det kalde vannet, akkurat lenge nok til at det er greit å holde holken i hånden. Deretter er det bare å holde holken som om den skulle vært på styret, og skvise til det man kan. Vil du ha mønster på holken, beholder du på nettingplasten holkene kommer med. Denne prosedyren kan gjentas til du er fornøyd med resultatet. For oss tok det to omganger med kokende vann før det satt ordentlig.
Tilsett vann: Her er holkene etter en omgang med kokende, så kaldt vann, og et fast, godt håndgrep.
Resultatet er noe som likner på grepene på skistaver, med utbulinger mellom hver finger, bare at disse er eksakt formet etter din hånd. Finurlig! Men til forskjell fra skistaver, som bare skal holdes fast i et dødsgrep der man skremmer seg selv i full fart nedover, skal man på en sykkel skremme seg selv, samtidig som man med varierende styrke klemmer inn en bremsehendel eller trykker på en girveksler eller senkepinnedings.
Vi fant at vi beveger hendene våre mer rundt på holken enn vi skulle tro, og at det var ennå litt finjustering som kunne gjøres på plassering av diverse hendler på styret, etter at vi monterte TMR-holkene.
Les også: Test av Speedsleev
Til å begynne med var vi ikke voldsomt entusiastiske for holkene. De gav ikke mer følelse av kontroll eller sikkerhet, og selv etter å ha gjort ytterligere jobb med bremsehendel, girspaker og senkepinnens bryter, var det fortsatt en følelse av å ikke helt finne tilbake på plass etter å ha endret posisjon på hånden.
Det som skulle til for å sette holkene i et eget lys, var et hendelig uhell, nemlig at hanskene en kveld ble glemt igjen hjemme. En totimers stitur uten hanske fulgte, og brått gikk holkene fra å være en irriterende detalj til å være en svært komfortabel løsning.
Sluttproduktet: Støpt av ens egne hender, blir kontaktpunktet mot styret uvant komfortabelt.
Til vanlig sykler vi med hansker, og vil ikke anbefale noe annet. Men vi vet at det er mange som sykler uten, og for disse vil TMRs formbare holker være en investering. Vekten på vårt par var 111 gram, ti gram mer enn ODIs Ruffian, som har vært blant våre favoritter blant holker med låsringer.
I seg selv en helt grei vekt, om man ligger unna sammenlikninger med hyperlette holker i skum, silikon og liknende. TMR benytter seg bare av en enkel låsring, vi opplevde aldri dette som usikkert, hverken på styrer i aluminium eller karbon.
Med hansker på, er disse holkene ikke mer enn helt greie, men med ulempen at det kan ta et sekund eller to å få hånden til å sitte som den skal. Uten hansker, derimot, gir disse holkene voldsomt mye komfort for pengene. Styret gjøres nærmest til en del av hånden, med gode evner til å ta vibrasjoner, og med godt grep som man lett finner, selv på gjørmete turer.
Hvorvidt TMR Imprint skal anbefales til deg kommer altså helt an på hvorvidt du foretrekker hansker eller ei. Det gjør himmel og hav i forskjell.
TMR Imprint
Pris: 239 kroner
Vekt: 111 gram
Import: Bikeshop