Ferskest ute er vår store 2021-test av sykkelbriller med fotokromatiske glass – her var det mange gode allsidige sykkelbriller som ble satt på prøve, og flere av disse er fortsatt aktuelle i 2022:
Det var til slutt Julbo Fury og Oakley Jawbreaker som imponerte oss mest.
I 2016-testen var det Oakley Radar EV Path Prizm Trail som trakk det lengste strået – en modell som fortsatt er populær den dag i dag.
Sportsbriller med fotokromatiske linser er spesielt aktuelt for terrengsyklister som sykler inn og ut av tett skog med stor variasjon i lysmengden. Glassene skifter fra nesten helt klart til ganske mørke avhengig av lysmengde. Fargeskiftet skjer raskt og nærmest umerkelig mens man har brillene foran øynene.
De aller fleste produsentene av sportsbriller tilbyr i disse dager fotokromatiske glass som en mulighet i brillene sine. Hvis du sliter med å finne brilleglass som både beskytter deg i sterk sol og fungerer i mørk skog bør du vurdere et slikt fargeskiftende glass.
Prisen er litt høyere enn for glass som ikke skifter farge, men til gjengjeld kan du klare deg med et glass under så og si alle lysforhold.
Sykkelbriller med styrkeglass
I 2016 gjorde vi en test hvor vi sammenlignet ulike løsninger for deg som har utfordringer med synet og foretrekker briller framfor linser – og vil ha sykkelbriller med styrkeglass.
I testen var denne utfordringen løst på ulike måter, men det var Adidas Evil Eye Halfrim Pro med styrkeglass som trakk det lengste strået.
Mest for pengene og andre anbefalte sykkelbriller
Sykkelbriller kan koste deg opptil 2-3000 kroner. Det er mye penger, men heldigvis er ikke alt like dyrt. Noen produsenter klarer også å lage gode sykkelbriller uten at lommeboka tømmes fullstendig.
I 2021-testen var det for eksempel BBB med sine fotokromatiske linser som imponerte oss.
En brille som ikke er så billig, men like fullt imponerte oss: POC Devour.