Til sykkelturer langs grusveier og på stier kan man i hovedsak dele inn i tre forskjellige typer sykkelcomputere:
Sykkelcomputer/GPS
Sykkelcomputere kommer i flere varianter og størrelser. Og størrelsen henger som regel sammen med funksjonene; jo større fysisk formfaktor, jo flere funksjoner.
Der mange landeveissyklister foretrekker store varianter med store skjermer, vil mange terrengsyklister sette pris på de litt mindre variantene, som ikke stikker like mye ut fra styret, og som kun gir den mest nødvendige informasjonen.
Stisykling innebærer ett og annet fall, og da er det ikke en fordel å ha en svær og dyr elektronisk dings som stikker langt ut fra styret.
Pulsklokke
Pulsklokker kommer i mange varianter - fra helt enkle versjoner som kun måler puls og har noen få funksjoner, til kraftige multisport-klokker med GPS og uttallige funksjoner.
Vær oppmerksom på at hvis du vil logge turene dine, må du ha en pulsklokke med GPS. Dette får man nå langt ned i prissjiktet rundt 1000 kroner. UTE har testet flere slike, og som abonnent på Terrengsykkel har du tilgang til deres tester.
Mange mennesker med en aktiv livsstil velger i dag å ha en pulsklokke som eneste klokke. Fordelen med dette er at du som regel alltid har klokken på deg, og ikke glemmer av å sette sykkelcomputeren på styret eller putte mobilen i lomma. Da er det litt mindre sjans for at du går glipp av en sykkeltur i loggen.
Mobiltelefon
Mange velger også i dag å bruke smart-telefonen sin som sykkelcomputer. Her kan man bruke flere forskjellige applikasjoner, men en av de mest utbredte er Strava.
En fordel med å bruke smarttelefonen er at man ofte slipper mellomleddet ved opplasting - her lastes turen din bare rett opp på nett, du trenger ikke å forholde deg til WiFi- eller Bluetooth-kobling mellom sykkelcomputeren og telefonen.
Hvis du vil ha informasjonen tilgjengelig på styret, finnes det flere typer mobilholdere til sykling. Men vær klar over at telefonen da vil være veldig utsatt hvis du er uheldig og krasjer på din neste terrengsykkeltur.