Wahoo har etablert seg som et av de ledende selskapene på ruller og utstyr til innendørs sykkeltrening, men har også sykkelcomputere i sortimentet. Per i dag er det to modeller som er tilgjengelige, Elemnt Bolt V2, og Elemnt Roam, som vi har testet her.
Wahoo Elemnt Bolt V2 har vi også tidligere testet, og Roam-computeren har mye til felles med denne. Men noen forskjeller er det, så la oss først ta disse:
Skjerm: Roam har 2,7” skjerm mot Bolt V2 på 2,2”
Vekt: Roam veier 95 gram mot Bolt V2 på 68 gram
Batteritid: Roam har 17 timer mot 15 timer på Bolt V2 (oppgitt)
LED: Roam har to rader med LED-indikatorer, mot én på Bolt V2
Elemnt Roam har 6 knapper;
Av/på-knapp
Tre knapper for å navigere
To knapper for å bla opp/ned i menyer og funksjoner.
Dette er altså hovedforskjellene, og når det kommer til øvrig funksjonalitet, så er de to computerne så godt som identiske.
Så hvorfor skal man velge Roam framfor Bolt V2? Vel - det kommer litt an på.
Praktisk bruk
Vi har testet Wahoo Elemnt Roam sommeren 2022.
Enkelt oppsett
Akkurat som med Elemnt Bolt V2, er oppsettet av denne sykkelcomputeren lekende lett. Her er det bare å laste ned appen til telefonen din, scanne en QR-kode på sykkelcomputeren, og du er i gang. Vi brukte ikke stoppeklokke på prosessen, men dette gikk på utrolig kort tid.
I FLUKT: Det medfølgene styrefestet gjør at sykkelcomputeren kan monteres nett på styret. Vårt eksemplar passet kun til 31,8mm styrer, så hvis du har et styre med 35mm diameter, må du bruke et annet feste. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
SIDEOPPSETT: Elemnt Roam kan du sette opp med en app på telefonen. Her kan du også velge hva du vil ha synlig på displayet i de ulike modusene. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
LADING: Elemnt Roam bruker en mikro-USB-kabel for lading. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Når computeren har blitt satt opp første gang, kan du også bruke appen på telefonen til å justere hvordan layouten på skjermen skal være, og antall funksjoner/visninger som skal være oppe.
Ute på stien
Elemnt Roam bruker noe tid på å starte opp - her har vi testet flere computere som er raskere fra man trykker på strøm-knappen til skjermbildet kommer på plass. Dette er ikke en kritisk detalj, men likevel litt irriterende. Knappene er gummierte og enkle å betjene. Vi digger at du kan bruke piltastene opp/ned på siden for å justere hvor mange datafelter du vil ha synlig. Dette gjøres enkelt i fart, og gjør i det hele tatt sykkelcomputeren mer oversiktlig.
Knappene er godt utformet, og er lette å betjene både med og uten hansker. Det går lett å bla mellom sider, men som på Elemnt Bolt V2 synes vi det er noe irriterende at man må bla seg gjennom side for side, uten mulighet til å gå tilbake til forrige side. Her hadde det vært bra om Wahoo hadde klart å løse det på en måte som muliggjorde at man kan bla seg både fram og tilbake. Det sagt, så er skjermen både stor og har god synlighet. Hvor stor skjerm man har behov for er i stor grad en smakssak, men hvis du liker å ha flere informasjonsfelter oppe på én gang, er det en fordel med skjerm av en viss størrels.e
LED-lysene på toppen av computeren er også en fin detalj. Disse kan du programmere til å vise for eksempel intensitet i puls eller watt, og på den måten lettere se hvilken sone du er i.
Navigasjon
Skjermen på Roam er en god del større enn på Bolt V2, og hvis du er en type som ser for deg å laste inn GPS-spor for å navigere på ukjente stier eller veier, vil nok Roam være et noe bedre valg.
Ved navigering etter et spor er det lett å se om du er på rett sti eller ikke, og sykkelcomputeren gir lyd fra seg hvis du drifter av sporet. Her var opplevelsen vår like god første gang som etter å ha brukt computeren til dette på flere turer.
KART: Kartfunksjonen er helt grei, men vi har prøvd bedre alternativer. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
STRAVA-JAG: Du får synkronisert enheten med Strava, og den varsler deg når det dukker opp segmenter du har prioritert i Strava. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Kartet er ikke det aller beste. Det fungerer helt greit til å navigere etter hvis man har et spor lagt inn, men vi kunne ønsket oss et litt større detaljnivå, og akkurat på dette punktet er foreløpig Garmin et lite knepp bedre.
Hvem bør kjøpe denne sykkelcomputeren?
Alle typer syklister som vil ha en sykkelcomputer som gir mye god funksjonalitet for pengene. Med litt større skjerm enn Bolt V2, er dette et knepp bedre alternativ for den som spesielt vil bruke GPS´en til å navigere etter.
OPPSTART: Vi har testet sykkelcomputere som starter opp raskere enn dette. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
OPPVARMING: Skjermbildet mens sykkelcomputeren starter opp. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
INFO: Du kan sette opp forskjellige sider, med ulik informasjon etter eget ønske. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Alternative produkter
Hvis du synes Wahoo virker som en interessant produsent, men vil ha en litt mer kompakt GPS, kan deres Elemnt Bolt være noe å vurdere. Garmin Edge 530 er en av sykkelcomputerne vi har testet som vi liker best. Hvis du vil ha en GPS med stor skjerm og gode muligheter for navigering, kan Hammerhead Karoo 2 være et bra alternativ.
Konklusjon
Wahoo Elemnt Roam er et av de bedre kjøpene sin prisklasse. Når det kommer til kartfunksjon ligger fortsatt modeller fra Garmin et lite hestehode foran, men på det meste annet av funskjonalitet vil vi si at denne sykkelcomputeren veldig, veldig bra.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.