Pris: 1495 kr (inkl. styrefeste, hjelmfeste og hodefeste, forlengerkabel og Y-kabel)
Leverandør: Hallingsport
Produktinfo: Hallingsport.no
Pris: 1495 kr (inkl. styrefeste, hjelmfeste og hodefeste, forlengerkabel og Y-kabel)
Leverandør: http://www.hallingsport.no/Hodelykter/Magic-Shine-MJ-816-1400-Lumen-LED-lykt/flypage-halling.tpl.html
Vekt: 542 gram m/ sykkelfeste (210 gram lyktehus / 331 gram batteripakke)
Brenntid (oppgitt): 2-3 t på maks styrkeLadetid (oppgitt): 2-3 t
Genial bryter, spinkel innfestning
Magicshine 1400 har testens desidert beste betjening, i form av en separat bryter smal nok til å festes mellom brems og holk. Bryteren er enkel å betjene selv med tjukke vinterhansker. Her har faktisk de ledende merkene noe å lære. Bakgrunnsbelysningen på bryteren angir også resterende batteri i fire trinn.
Innfestningen for selve lykten når derimot ikke helt opp. Lyktehuset festes med et gummibånd, ikke ulikt flere av konkurrentene. Likevel hadde vi problemer med at lykten bevegde seg under bruk, og på glatte karbonstyrer vred den seg ut av posisjon uten forvarsel. 1400 lumen rett i ansiktet ned en krevende utforkjøring er oppskriften på katastrofe. Dette kan trolig løses med litt teip med høy friksjon. Verre er det at lykten vibrerer ved risting, noe som gjør at lyset ser ut til å flimre. Dette høres muligens ut som en bagatell, men en ristende lyskjegle stjeler mye av oppmerksomheten vekk fra stien.
Kombinasjonen av tungt lyktehus, elastisk gummibånd og smalt kontaktpunkt mellom styret og lykt er trolig årsaken. Lupine har tilnærmet lik innfestning, men her opplevde vi ingen problemer.
Prisvinner
Magicshine oppgir MJ-816 til 1400 lumens. Vi skal være forsiktig med å si at det er feil, men lyset kan på ingen måte sammenlignes med de andre 1400-lumens lyktene i testen. De to ekstra diodene (ørene) gir bedre spredning i nærområdet, noe som gjør det lettere å orientere seg i lav til moderat fart. I høyere hastigheter er det derimot ikke stor forskjell om ørene er av eller på, senterlyset når omtrent like langt. I bruk opplever vi Magicshine 1400 som kraftigere enn Lupine Tesla X, mye takket være ørene som gir økt sidelys.
Da vi testet Magicshine 900 mot originalen Tesla i fjor konkluderte vi med at billigvarianten gjør jobben like bra til under en tredjedel av prisen. I årets test kommer ikke Magicshine like godt ut, mye fordi vi stiller samme strenge krav til Magicshine som til de langt dyrere lyktene. Magicshine er best på noen områder, men kommer til kort på andre. Tar en hensyn til prisen er Magicshine derimot uslåelig.
Ps: Batteripakkene til Magicshine er omdiskutert. Den amerikanske leverandøren av Magicshine utstedte nylig en frivillig sikkerhetsadvarsel på batteriene, og ber om at de oppbevares utomhus til en tilbakekallingsplan blir iverksatt. Magicshine benytter seg av samme type batteri som de andre lyktene i testen, nemlig Lithium-Ion-batterier. Feil i LiIon-batterier kan potensielt få store konsekvenser. Det er dog ikke rapportert om noen konkrete tilfeller med Magicshine-batterier, og fabrikken sier det ikke er avdekket noen feil. Bakgrunnen for sikkerhetsadvarselen er ikke kjent. Den norske importøren har vurdert det dit hen at tilbakekalling ikke er nødvendig, men følger nøye med på utviklingen i saken.