Oppgitt batteridata: Li-ion 21700-batterier, 10 Ah, 7,2 V
MagicShine-lyktene har blitt populære på det norske markedet, ofte på grunn av kraftig lysstyrke til lave priser. Men hvordan er den kraftigste sykkellykten fra MagicShine sitt sortiment målt opp mot konkurrentene?
MagicShine har i en årrekke forsynt ivrige høst- og vintersyklister med rimelige sykkellykter til lave priser.
Men skal man bare henge seg opp lavest mulig pris for en sykkellykt? Vi har testet Monteer 8000, en vanvittig kraftig lykt til 3000 kroner.
(Nesten) komplett pakke
Monteer 8000 kommer i en eske med en god del tilbehør, men uten oppbevaringspose slik vi ser noen andre lykter komme med.
I esken finner vi både styrefeste for 35 mm styre, og adapter ned til 31,8mm. Bra!
Det er også et hjelmfeste, som stroppes fast til hjelmen med tilhørende borrelås-stropper, og bruker GoPro-standard på kobling mellom feste og lyktehodet. For å koble lyktehodet til dette, må du på med en liten adapter.
Selve lyktehodet er kompakt, og har til sammen fem LED-pærer som til sammen skal gi 8000 lumen på maks styrke. Lyktehodet bruker samme type innfesting som Garmin sykkelcomputere til det medfølgende styrefestet. Du kan også bruke adapteren til hjelmfestet, og dermed kunne bruke GoPro-fester også på styret hvis du heller ønsker det.
Batteriet er stort og avlangt. Det lades via USB-C, og har en kjekk knapp for å sjekke batteristatus, som oppgis i tre nivåer. Batterifestet til ramma er like enkelt som det er genialt - undersiden er gummiert, og det følger med to solide borrelåsstropper.
Vi har testet lykten på vinterstier i Nordmarka i Oslo, både under vinterlige forhold med snø, men også mer grått og glissent føre og vær.
Monteringen
Batteriet smetter på ramma enkelt og greit. Her er det mange som velger oppsiktsvekkende dårlige løsninger, men MagicShine har løst dette på en fin måte. Batteriet sitter fast uten å rikke seg når det først er montert. Det kan være gode grunner for det, men ledningen har forskjellige kontakter i hver ende. I batteri-enden er det en rektangulær kobling, mens lyktehodet kobles til med sylinderformede koblinger slik vi er vant til å se på mange sykkellykter.
Lyktefestet til styret er slående likt mange sykkelcomputer-fester. Det strammes med én 3 mm unbrako, og har offset, slik at du får plassert lyktehodet dønn sentrert foran styrefremspringet - dette liker vi godt. Det hadde vært en bonus om festet var leddet slik at vi hadde fått lyktehodet litt ned og foran fremspringet i tillegg.
Det som derimot ikke imponerer helt, er finishen. Styrefestet kommer med en adapter, og skal fungere både med 35mm og 31,8mm styrer. Vi har førstnevnte, og på vår testlykt er koblingen rett og slett for romslig. Når vi strammer maks, går vi tom for gjenger å stramme med før lykten sitter skikkelig. Her kunne MagicShine spandert på en gummiert overflate for å unngå dette problemet.
Ute på stien
Når lykten først sitter derimot, er det lite man behøver å tenke på. Diodene er plassert i to forskjellige høyder, og gir en fin avrunding på lyskjeglen. Det er ikke den aller jevneste lyskjeglen vi har testet, men lysstyrken kompenserer i massevis for dette.Lykten lyser opp godt både i bredden og på avstand.
Betjeningsknappen på toppen av lyktehodet har akkurat nok motstand til at den blir kurant å bruke også med vinterhansker, og det går greit å trykke seg gjennom de forskjellige modusene. Knappen fungerer også som batteri-indikator. Når knappen lyser grønt skal du ha 21-100% batteri. Når den lyser rødt skal du ha 6-20% batteri, og når den blinker rødt er du på 0-5%. Denne lykten har fire moduser, pluss en diode.
Diodemodus er fint, men her liker vi for eksempel løsningen til Outbound Lighting bedre. Der må man holde ned knappen i tre sekunder for å aktivt velge denne blinkingen. Hvis man treffer andre på stien er det irriterende å måtte trykke seg gjennom en blitz-lignende lysmodus for å dimme lykta.
Med stort batteri og kraftig lys, er kanskje ikke det mest imponerende med denne lykta at du kan sykle med 8000 lumen i en og en halv time. Det er snarere det at du skal kunne sykle i over seks timer med 2400 lumen - en lysstyrke som holder i bøtter og spann til stisykling.
Hvem bør kjøpe denne lykten?
MagicShine Monteer 8000 er en kraftig sykkellykt, som gir deg mye lys for pengene. Størrelsen og vekten på lyktehodet gjør at den egner seg først og fremst som sykkellykt på styret, men GoPro-adapter gjør at du også kan bruke den som hjelmlykt og multisportlykt.
Alternative produkter
Med 8000 lumen oppgitt som maksimal lysstyrke er dette en av de kraftigste sykkellyktene vi har testet. Andre lykter i denne kategorien vil være for eksempel Lupine Alpha, Gemini Titan, eller Olight H67.
Konklusjon
MagicShine Monteer 8000 er en kraftig lykt som gir deg mer enn nok lys til sykling, uansett hva slags sykling du driver med. Vi liker et batteri som sitter skikkelig godt fast på ramma, og at den kommer med styrefeste for to dimensjoner, og hjelmfeste.
Noen små detaljer trekker litt ned, men det er vanskelig å komme unna denne lykten hvis det er lumen per krone som teller.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.