Høres det befriende ut å droppe alle ledninger på sykkellykten? Det kan du med Outbound Lighting Hangover - en lykt som er spesiallaget for å ha på sykkelhjelmen.
Hvor mye nyskapning kan man gjøre på sykkellykter? Vi ser til en viss grad integrering av Bluetooth og annen smart-teknologi, men ellers er det mye lykt.
Men noen tenker litt annerledes. Vi har allerede sett på lykter fra Exposure, men også Outbound Lighting har valgt å gå for en integrert løsning - batteri og lyktehode i ett.
Integrert design
I likhet med Trail Evo fra samme produsent, er Hangover-lykten et integrert design, hvor batteri og lyktehode sitter i én enhet. Outbound Lighting har klart å presse totalvekten ned mot 100 gram, som må sies å være bra. Lyktehodet på Lupine Piko veier til sammenligning 60 gram, men da med eksternt batteri.
Utformingen er bred og lav, med seks dioder i front, og en stor av/på-knapp på toppen. Lyktehodet har også batteri- og modus-indikator, selv om denne ikke vil være synlig for brukeren på toppen av hodet.
Innfestingen er såre enkel - du kan klipse den til hvilket som helst GoPro-feste.
Praktisk bruk
Vi har testet Outbound Lighting Hangover på vinterstier med både snø og is over flere turer. Den har også blitt testet i kombinasjon med Trail Evo-lykten fra samme produsent.
Det er veldig lite som skal til for å montere denne lykten. Den bruker GoPro- eller det som kalles actionkamerafeste, så hvis du allerede har dette på hjelmen er det enda enklere. Men hvis du starter fra scratch, må du montere en baseplate på hjelmen, og deretter klikke lykten på plass. Det kan være hensiktsmessig å sjekke om hjelmen din har nok kontaktflate på riktig sted til baseplaten.
Med alt integrert i én pakke, er det lite ledninger å holde styr på. Her er det bare å lade lykten, og klikke den på plass på hjelmen, og ut på tur. Knappen er stor, men krever litt kraft for å trykkes ned, noe som ikke er helt enkelt med de tykkeste vinterhanskene vi prøver med. Det er lurt å holde fast i lykten både på over- og underside samtidig.
Lyskjeglen er ganske skarp, og har en spotlight-aktig effekt. Om du kun skal ha én lykt på tur, og da på hjelmen, ville vi kanskje sett etter en lykt med litt bredere lys, som for eksempel Gemini Duo, Moonlight BAD1300 og BAD 2000, eller andre. Men om du kjører denne lykten i kombinasjon med en styrelykt med bred lyskjegle, vil den utfylle lysbildet godt.
Moduser og batteritid
Hangover har fire nivåer med lysstyrke, og batteritiden er oppgitt til:
Adaptive: 1,8t
High: 1,1t
Medium: 2,8t
Low: 9,5t
Adaptive er en nyttig funksjon som også finnes på Trail Evo; Her starter lykten på maks styrke, men dimmes gradvis ned etterhvert som du venner deg til nattemørket- og lyset, slik at du får mer batteritid og mindre fikling. Du kan med andre ord “set and forget” hvis du ønsker.
Men husk at lykten du har på hodet vil du bevege mye rundt, og ikke alle du møter ute vil synes det er kult å få 1000 lumen rett i ansiktet. Her anbefaler vi deg å prøve deg fram.
Vi opplever batteritiden som riktig, og vi setter pris på funksjonen hvor lykten dimmer ned til laveste nivå når batterikapasiteten synker. Vi opplevde å komme oss hjem via 20 minutter transport når dette skjedde.
Hvem bør kjøpe denne sykkellykten?
Først og fremst syklister som vil ha en sykkellykt til å ha på hjelmen, og da gjerne som et supplement til en kraftigere lykt på styret. Rundt 1000 lumen kan av noen oppleves som litt lite.
Med et hodebånd til actionkamera-festet vil den også kunne fungere til løping og langrenn, selv om det finnes bedre alternativer.
Alternative produkter
Det finnes et stort utvalg av sykkellykter du kan ha på hjelmen, både integrerte versjoner som denne, men også varianter med eksternt batteri som enten må monteres på hjelmen eller puttes i en lomme eller sekk. Aktuelle versjoner som vi har prøvd og liker godt, kan være Lupine Piko, Exposure Diablo Mk9, eller Gemini Duo 1500.
Konklusjon
I likhet med Trail Evo fra samme produsent, er denne sykkellykten et friskt pust i utvalget av lykter på markedet. Den fungerer primært som hjelmlykt - den har smal lyskjegle som begrenser lysbildet litt, og den bør helst kombineres med en god lykt på styret.
En ting er hvertfall klart - det er befriende deilig å slippe å forholde seg til kabler og ledninger. Og tenker du det kan være praktisk, kan vi på det tryggeste anbefale denne lykten.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.