Concurve er et merke som bare føres av Løplabbet butikkene. OgLøplabbet har definitivt greie på hva de driver med. Felles forConcurve produktene er at de er laget for trening, og at de virkergjennomtenkte og har et godt design.
Javel, hva har vi her, da?
Her har vi en Concurve bukse som ikke nødvendigvis er laget forsykling, men fungerer godt til det. Buksen er laget av et slagsrip-stop materiale som skal forhindre at en river den opp vedeventuell kontakt med moder jord. Hele buksen er laget iWindstopper™ materiale. Buksen er dermed vindtett. Den er ikkevanntett, men stoffet er vannavstøtende.
Buksen har også borrelåser ned ved anklene på begge ben. I tillegg erden relativt smalt sydd, så faren for å hekte buksen inn i tannhjuleneer liten. Nede ved disse borrelåsene er det sydd inn reflekser.
I praksis
Hvordan har så denne buksen fungert i praksis? Jo, den har fungertganske så bra. Passformen er god, og den føles ikke stram over hoftene,noe undertegnede har følt med mange klær som ikke er spesielltdesignet for sykling.
Materialet virker slitesterkt, og det er ikke tegn på slitasje inormalt høyslitasjeområder som skritt og rumpe. Stoffet er solid, ogdet er fortsatt ingen hull eller merkbare merker etter litt knall ogfall. Og selv om den har vist seg å være solid, er stoffet såpass lettog bevegelig at det ikke hemmer. Buksen er da også i utgangspunktetberegnet for løping.
På en tur noen av terrengsykkel.nos medarbeidere hadde til Skeikampen,ble buksen brukt ned imot null grader uten bruk av stilongs under. Dettegikk fint. Men blir det kaldere bør man finne frem vinterundertøyet.
Det eneste negative terrengsykkel.no har å si er at strammesnoren ilivet røk relativt raskt. Dette er ikke noe problem å fikse, men denburde ha holdt lenger.
Konklusjon
Joda, vi har her å gjøre med en bra høstbukse som ikke kosterskjorta. Det finnes mange andre merker med liknende design, menhvorfor ikke denne her? Dersom du ikke liker vanlig tights er dette etfint alternativ. terrengsykkel.no gir tommelen opp.