Pris. 9999 kroner
Importør: Beach Mountain, www.mongoose.com
Størrelse testet: medium.
Klatring: 2,5
Utfor: 4
Grus: 2
Sti: 3,5
Utstyr: 2
Sykkelglede: 3,5
Totalt: 2,92
Middels
+ Solid og stødig
+ 100 mm gaffel
- Høy vekt
- Billig utstyr
- Billig gaffel
- Bratt setevinkel
Bruksområde
Grus XC STI --------
Ramme: 7005 alu race
Gaffel: SR Suntour x100 100 mm m lockout
Gir: Shimano Deore girspaker, LX bakgir og Deore frontgir
Driverk: Shimano M422 krank, Shimano Deore 11-32 frikrans
Bremser: Tektro Auriga skiver 160/160
Hjul: Formula DC 25 baknav, DC 19 foran, WTB DX23 felger, Kenda Small block eight dekk.
Sete og styreoppsett: Mongoose styreframspring, Mongoose riser styre, Mongoose setepinne, WTB Pure V sport sete
Pedaler: Crank Brothers Smarty
Størrelser: S - M – L - XL
Meteore Comp er en sykkel vi ønsket å like, men vi fikk det ikke helt til. Utseendet er bra og lakken gir assosiasjoner til det glade og fargerike 90-tallet. Fargekoordineringen er gjennomført fra topp til tå og den ser ut slik vi er vant med at terrengsykler skal se ut. Sittestillingen er litt oppreist men komfortabel, setet er godt og styret har riktig høyde og bredde. Meteore Comp synes å kunne by på en riktig behagelig reise. Skinnet kan imidlertid bedra og det gjør det dessverre når det gjelder Meteore Comp. Sammenlignet med de andre syklene i testen faller den litt igjennom både på utstyrssiden og på egenskaper i terrenget. At utstyrsnivået ligger et hakk eller to under de andre litt dyrere syklene i testen er en selvfølge, men på en sykkel til 8000 kroner forventer vi at det skal fungere. Og jevnt over fungerer det også bra.
Giret er en Deore og XT miks som fungerer utmerket til det meste. Hjulsettet fra WTB og Formula fungerte også veldig bra. Kenda Small Block dekkene overrasket med både bra grep og lite rullemotstand. De pakket seg dessverre litt for fort når underlaget ble vått og løst. Bremsene fra Tektro gjør også jobben, uten at de besitter den samme følelsen og kraften som variantene fra Avid og Hayes. Styreframspring og setepinne holder god kvalitet, men vi mener sykkelen definitivt burde vært levert med setback setepinne. Setevinkelen virker veldig bratt, noe som gjør at man blir hengende for mye over fronten av sykkelen utfor og ikke får nødvendig grep på bakhjulet oppover.
Suntour x100 gaffelen er imidlertid vårt største ankepunkt når det gjelder Meteore Comp. Den kjennes helt grei ut på parkeringsplassen og den er enkel å justere til riktig sag. I terrenget fungerer det dessverre dårligere.
Gaffelen blåser gjennom vandringen fortere enn man får sagt rot. At den pakker seg når den får gjentatte slag gjør ikke saken bedre. Vi prøvde med mer luft, uten at saken ble nevneverdig bedre. Sammen med den bratte effektive setevinkelen gjorde dette at vi ble veldig framtunge i mange tilfeller.
At Meteore Comp er den tyngste av syklene i testen medfører også at sykkelen føles tung og treg å dra med seg. Dette merker du både på grus og i terrenget. Den føles treg og seig i klatringene og du må ta i merkbart mer når du skal ha med sykkelen over høye kanter eller opp kneiker inne i skogen. Meteore Comp er en sykkel som med noen endringer kunne vært en riktig så artig sak, og det kan absolutt være verdt et forsøk. I standard versjon presterer Meteore Comp dessverre under middels.