KJERRINGÅSEN DH
Sted: Alpinvn. 20 RV 114
(Cirka 20 minutter fra avkjøring E6 ved Grålum/Sarpsborg)Åpningstider: lørdager 11-17 ut oktober
Nedre aldersgrense: 13 år
Sjekk Facebook for detaljer
Heisen i Kjerringåsen går hver lørdag ut oktober, og fjorårssuksessen med sesongavslutningsfest i utforanlegget videreføres i høst, men detaljene må fortsatt spikres. Med det blir muligheter alle, uansett nivå og ambisjoner.
Les også: Vestavik reiste kjerringa
– Vi har over ti løyper her, og de fleste kan kombineres, slik at du kan kjøre hele dagen uten å måtte kjøre samme turen to ganger, sier Petter Wilhelmsen, og trekker fram at det er i stor grad takket være løypeteamets Robert Goodwin.
– Han har lagt ned sykt mange timer på løypebygging, og vi kan enkelt si at vi aldri hadde hatt så mange fine løyper hvis det ikke var for han, sier Wilhelmsen, som selv er en av ildsjelene bak dugnadsprosjektet.
Saken fortsetter under
Uten dugnadsgjengen ville ikke Kjerringåsen hatt noe sykkeltilbud. Ildsjeler jobber stadig for å utbedre og bygge til anlegget. Foto: Kjerringåsen DH
Øker jevnt og trutt
Kjerringåsen DH åpnet i 2014, og har sett en bra økning i trafikken i 2015, med stadig tilsig av nye brukere og syklister fra inn- og utland.
– Det har vært greit besøk egentlig. Det har alltid vært folk i anlegget når heisen går, både lokale og tilreisende. Og noe av det vi har lagt merke til, er at det alltid er nye mennesker som kommer hit, sier Wilhelmsen.
Han forteller om alt fra nybegynnere som leier sykkel for første gang og finner ut at det er hysterisk moro å kjøre, til folk som danser nedover løyper som er så krevende at det er vanskelig å forstå hvordan de kommer ned med utstyret og kroppen intakt.
Les også: Trår til med ny jentecamp
Vil starte sykkelskole
Kjerringåsen DH ble etablert i 2014 med midler fra Gjensidigestiftelsen via Skjeberg CK. Alt av løyper og tilrettelegging gjøres på dugnad, og utgifter til heisdriften er de eneste kostnadene.
– Vi har bare ett mål med Kjerringåsen, og det er at folk skal bruke anlegget, sier Wilhelmsen.
Derfor vil driverne øke markedsføringen inn mot neste sesong, skape mer engasjement og aktivitet, og videreutvikle løypenettet.
Nå drodles det også om å starte en sykkelskole til neste år, slik at det blir mer kontinuerlig trafikk i anlegget.
– Vi ser jo at skiskoler er superpopulært, så det å kjøre kurs med skikkelig opplegg og dyktige instruktører kan være et fint tiltak for å få bedre økonomi i anlegget, og samtidig få flere til å få øynene opp for utforsykling, sier Wilhelmsen.
Men de vil også vurdere åpningstider og antall dager anlegget skal være åpent. Kanskje blir det en eller to dager i uka i stedet for tre, slik det har vært denne sesongen.
Saken fortsetter under
Med egen sykkelskole vil flere vil få oppleve sykkelglede og mestring, og anlegget vil få flere faste brukere. Foto: Kjerringåsen DH
Unikt miljø
Kjerringåsen ligger relativt sentralt til i Østfold, og det er enkelt å komme til fra flere kanter, og byr på overraskende variert terreng til tross for at det ikke finnes et fjell i mils omkrets. Dessuten har det etablert seg en god base av faste syklister, med blant annet Brage Vestavik som en del av kjernen.
– Det har blitt et godt og sosialt miljø her. Og Brage, som er en av Norges aller beste og skal ut og kjøre verdenscup neste sesong, roser anlegget veldig. At han gidder å kjøre her, det tar vi som en bekreftelse på at det er høy kvalitet på løypene her, sier Wilhelmsen, og poengterer at miljøet har plass til både nybegynnere og proffer.
– Vi ser alt fra folk som er kjempeflinke og kjører alt, til de som er noen skikkelig kløner. Men det er masse snille folk her som bare vil at alle skal ha det gøy, som hjelper hverandre og kommer med tips til hverandre, sier Wilhelmsen.
Kjerringåsen DH har løyper for alle nivåer. Foto: Kjerringåsen DH