– Opplegget i år er så fett både sportslig og sosialt at dette vil du ikke gå glipp av. Rittet kjøres i en helt ny løype, vi har målhopp med lengdemåling og flotte premier, samt en dyktig og veldig engasjert speaker, noe jeg mener har vært ett stort savn i forbindelse med utfor-NM tidligere. Og vi har masse digg mat til alle, laget spesielt for NM, sier Henki Kvålseth, som er en av ildsjelene bak årets utfor-NM og en del av arrangementskomiteen.
– Løypa som skal brukes til årets mesterskap er nettopp ferdigstilt, så kom gjerne og prøvekjør den før NM neste helg, sier han.
Påmeldingsfrist på søndag
Foreløpig er det drøyt 30 ryttere påmeldt, men Kvålseth forventer langt flere innen påmeldingsfristen går ut midnatt søndag 16. august. Han sender samtidig et lite hjertesukk til utformiljøet.
– Utforsyklister er trolig landets tregeste til å melde seg på noe som helst, og venter helt til siste minutt. Jeg har alltid lurt på hva som skal til for å forandre det, sier Kvålseth.
I tillegg til menn og kvinner junior og senior, er det satt opp klasser for både gutter og jenter 10-12 år, 13-14 år og 15-16 år, samt menn og kvinner master og sport. Påmelding skjer via EQtiming.
Lørdag er det løypebesiktigelse til fots på formiddagen, obligatorisk trening og lagledermøte på ettermiddagen. Søndag kjøres det seedingrunder på formiddagen og finaler på ettermiddagen. Rittet har også UCI-status.
I fjor var det Hilde Sangesland Strædet og Brage Vestavik som vant utfor-NM. Strædet tok sitt fjerde NM-gull i utfor og Vestavik sitt andre.
Se bildene fra fjorårets utfor-NM i Hafjell
Få koronaproblemer
Arrangøren følger alle myndighetenes smittevernsrestriksjoner, og ser ikke at det byr på noen særskilte utfordringer for mesterskapet.
– I utfor som gren har vi ikke nærkontakt på samme måte som for eksempel landeveissykling, men vi er nøye på at alt av myndighetenes krav til avstand, håndsprit og hygiene tiltak blir fulgt under hele ritthelgen. også før og etter selve konkurransene. Vi vil selvsagt oppfordre til og passe på at ryttere ikke står for nært i heis kø eller start- og målområdet, sier Kvålseth.
– Alle vil ha ritt, og vi føler oss trygge på at folk respekterer den situasjon vi alle er i, og ikke ødelegger muligheten vi nå har.